Ansøgninger om julehjælp sætter ny stor rekord!

Rekordmange familier har i år søgt om julehjælp. Det øger desværre også risikoen for rekordmange afslag. Frelsens Hær har brug for 12 – 13 millioner kroner, for at kunne hjælpe alle, der har behov. Det rekordhøje antal skyldes, at økonomisk trængte familier rammes ekstra hårdt af de voldsomme prisstigninger på mad, el og varme.

Lars Lydholm, informationschef i Frelsens Hær fortæller, at der i november er indkommet 15.801 ansøgninger om julehjælp, hvilket er 4.528 flere end sidste år og en stigning på 40%.

”Da ansøgningsfristen udløb ved midnat, havde vi modtaget det største antal julehjælpsansøgninger nogensinde, og vi får derfor ekstra travlt for at kunne imødekomme alle, der har behov,” siger Lars Lydholm og tilføjer, at julehjælpen i mange økonomisk trængte hjem er helt afgørende for, om der kommer mad på bordet og gaver under træet juleaften.

 

En ny type fattigdom i Danmark
”Der er tale om ansøgerne, som lever på et eksistensminimum og ikke har mere, de kan skære ned på. Med de stigende priser på mad, el og varme og den høje inflation kan de ikke få enderne til at hænge sammen, hvilket viser sig i deres rådighedsbeløb. Vi ser faktisk ind i en ny type fattigdom i Danmark, hvor folk må vælge mellem mad eller husleje,” siger informationschefen.

 

Inflationssikrer årets julehjælp
Frelsens Hær har derfor valgt at inflationssikre årets julehjælp. ”Vi har besluttet at lade alle satser stige med 10 procent for at inflationssikre vores julehjælp, der normalt ligger på mellem 800 og 2000 kroner pr. familie, alt afhængigt af antallet af børn,” siger Lars Lydholm, der forventer at kunne give julehjælp til over 11.000 familier, hvilket er ca. 40% flere end sidste år.

 

 

Julen er kold i år – lad os skrue op for hjælp og hjertevarme
”Julen er kold i år, men netop derfor er der behov for, at vi alle står sammen og løfter i flok. Ingen skal melde afbud til julen. Ingen skal sidde med en tom tallerken juleaften. Det er en kold og hård tid, men så lad os skrue op for hjælp og hjertevarme.”

 

Juleglæde og giverglæde
For at opnå det mål, vil julehandlende i de kommende uger kunne møde Frelsens Hærs kor og orkestre rundt omkring i gadebilledet, hvor de med julens melodier og sange vil bidrage til julestemningen – i håb om at tilhørerne både vil nyde musikken og kvittere med et bidrag til julehjælpen.

”Vi vil gerne sprede juleglæde med musikken, men vi gør det naturligvis især, fordi vi ønsker at gøre opmærksom på indsamlingen til julehjælp,” siger Lars Lydholm, der er bevidst om, at også bidragydere er ramt af inflation og høje priser. En udfordring, han dog ikke håber, vil dæmpe giverglæden.

 

 

Grød på banen den 1. december kl. 18-20
Allerede i aften kan man høre de første juletoner fra Frelsens Hær, når indsamlingen til julehjælp blæses i gang med servering af gratis risengrød og hornmusik på Københavns Hovedbanegård. Med arrangementet understreges det favnende fællesskab og det fælles ansvar for at skrue op for hjertevarmen i en kold tid.

Arrangementet finder sted i dag den 1. december klokken 18.00-20.00, hvor pladsen foran det høje juletræ i banegårdshallen omdannes til et spisested, mens musikanter fra Valby Musikkorps slår juletonen an.

Julen er kold i år. Lad os skrue op for hjælp og hjertevarme. Støt Frelsens Hærs Julehjælp:

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.