Gør en forskel:

bliv frivilllig!

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske Frivillige-Team! Start med en uforpligtende snak:

Giv en hjælpende hånd til Danmarks udsatte.

Hvert år hjælper vi i Frelsens Hær 160.000 mennesker i Danmark. Vi hjælper mennesker, der er ramt af hjemløshed, ensomme børn og andre, der er særligt udsatte på en eller anden vis. Som Frivillig hjælper du os med at hjælpe. Sammen finder vi de opgaver, der passer til dine ønsker og kompetencer.

Hvad kan jeg hjælpe med?

Vi gør en dyd ud af at finde de opgaver, der passer til dig. Måske skal du hjælpe til i genbrugsbutikken, på værestedet, i familiearbejdet, på en lejrtur, med juridisk rådgivning, eller? 

Hvor i landet er I?

Frelsens Hær har lokale afdelinger (korps) og genbrugsbutikker over hele landet. På vores kort kan du finde et korps eller en butik i nærheden af dig.

Hvordan bliver jeg frivillig?

Du udfylder vores formular, herefter kontakter vi dig for en uforpligtende snak om det videre forløb.

Få svar på flere spørgsmål om arbejdet som frivillig i Frelsens hær her:

Alle over 15 år kan arbejde som frivillig. Det kræver en børneattest, hvis du skal arbejde med børn og unge under 18 år. Der kan desuden være regler, du skal være opmærksom på i forbindelse med frivilligt arbejde, hvis du er på offentlige ydelser. Det kan du læse mere om hos Center for Frivilligt Socialt Arbejde. Modtager du SU, må du gerne arbejde frivilligt.

Som frivillig underskriver man en Frivilligaftale, hvori jobbeskrivelse, timeantal, nærmeste leder og øvrige vilkår fremgår. Desuden skrives der med aftalen under på tavshedspligt. Opsigelse sker med en måneds varsel.

Det er op til dig og lederen af dit frivillige job. Nogle steder indgår du i en fast vagtplan, andre steder er der tale om en mere løs tilknytning. Timeantallet kan tilpasses dit behov. Kontakt os nu for at se, om vi kan finde en løsning, der fungerer for dig.

Ja. Frivilligbeviset udfyldes af den daglige leder eller ansvarlige medarbejder, som underskriver beviset for at bekræfte, at beskrivelsen giver et dækkende billeder af de kompetencer, den frivillige har brugt og udviklet gennem det frivillige arbejde.

Nej. Som frivillig forventer vi, at du arbejder ud fra Frelsens Hærs kristne værdigrundlag om, at alle mennesker har uendelig værdi og bør mødes med værdighed og respekt.

Det betyder ikke, at man som frivillig behøver at have nogen speciel religiøs overbevisning, men det forventes, at man vil være loyal mod de kristne
grundværdier og målsætninger, der kendetegner Frelsens Hær. Derudover forventes det, at man er indstillet på at fremme en positiv stemning og at indgå i et positivt samarbejde med andre frivillige såvel som ansatte.

Frivillige i Frelsens Hær er omfattet af følgende forsikringer:

Erhvervsansvarsforsikring der betyder, at hvis en frivillig i tjenstlig sammenhæng kommer til
at forvolde tredjepart skade, så dækker denne forsikring.

Arbejdsskadeforsikring, der betyder at frivillige er dækket for arbejdsskader på lige fod med
ansatte.

Ulykkesforsikring der betyder, at frivillige er dækket for ulykker i tjenesten på lige fod med
ansatte.

Har du flere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os via kontaktformularen. Du kan også downloade vores Frivilligpolitik.

”Det giver mig en glad energi at kunne gøre noget for andre. Fra samme dag jeg begyndte, blev jeg bidt af det arbejde, Frelsens Hær udfører. Jeg har tidligere været frivillig i andre sammenhænge, blandt andet som besøgsven, samarit og spejderleder, men her følte jeg mig straks hjemme .

Kristine Rasmussen, 30 år, Vejle

KLAR TIL EN SNAK?

Er du klar til en uforpligtende snak om arbejdet som frivillig hos os? Udfyld formularen og send den til os, så kontakter vi dig og aftaler en snak enten per telefon eller i en af vores lokale afdelinger.