Et år efter den russiske invasion af Ukraine

Nyheden om, at russiske kampvogne havde passeret den ukrainske grænse, rystede verden, da den tikkede ind torsdag den 24. februar 2022. Længe havde rygterne svirret, men at invasionen var en realitet, kom alligevel bag på de fleste. Der var krig i Europa for første gang i over 20 år.

Hjælpen var hurtigt i gang, også fra Frelsens Hær i Danmark, hvor vi allerede dagene efter igangsatte en online indsamling til folk i Ukraine og de mange hundredetusinde flygtninge, der forlod landet. Fra hele verden blev der i Frelsens Hær regi sat indsamlinger i gang.

 

 

I Ukraine fortsatte Frelsens Hær sine aktiviteter i muligt omfang på trods af invasionen. Flere steder blev Frelsens Hærs korps essentielle steder til at give husly og varm mad til folk på flugt. Ligeledes var hærens medlemmer til stede på togstationer, fx i byen Dnipro, hvor de delte varm suppe ud til de ventende.

 

 

Under bombardementerne af hovedstaden Kyiv, hvor folk blandt andet søgte ly i undergrundsbanen, var Frelsens Hær behjælpelige med bleer og modermælkserstatning til nyfødte børn.

 

Der er brug for flere hænder.

Et år efter invasionen er hjælpearbejdet fortsat i gang. Den massive strøm af flygtninge er aftaget, så arbejdet går fra nødhjælp ved grænserne til hjælp til selvhjælp og integration i byerne. Alene i Europa bor der nu over fem millioner flygtede ukrainere – næsten 40.000 af dem, her i Danmark.

I Frelsens Hær fortsætter vi vores aktiviteter i Ukraine. Vi har ni lokale afdelinger i Ukraine, og her har de ansatte og frivillige arbejdet i døgndrift både i landet samt ved de store grænseovergange for at hjælpe de mange flygtninge på vej.

 

 

Der er brug for flere hænder. Vi har et mål om at få sat flere folk ind i arbejdet, så vi ikke slider alle dem op, der i nu et år utrætteligt har arbejdet for at give håb og liv til krigens mange ofre.

Hjælp os med at hjælpe i Ukraine.
Læs mere her:

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.