Frelsens Hær modtager Kristeligt Dagblads jubilæumspris

Den smukke festsal på Ny Carlsberg Glyptotek i København dannede fredag d. 1. oktober rammerne for avisen Kristeligt Dagblads 125-års jubilæumsfest med prisoverrækkelse og korsang. Frelsens Hær var blandt prismodtagerne.

Det var det frivillige engagement, der blev hyldet ved Kristeligt Dagblads prisuddeling. Alle frem kirkelige organisationer bygger en stor del af deres arbejde på frivillige kræfter – således også Frelsens Hær.

En af Frelsens Hærs mange frivillige var da også til stede ved prisoverrækkelsen. Lissi Olsen, der er leder af af Frelsens Hærs retshjælp og gældsrådgivning på Nørrebro blev ledsaget af Frelsens Hærs landsleder Jan Risan.

Vi er meget taknemlige for at modtage prisen. Frelsens Hær sætter pris på den anerkendelse, det er, ikke mindst for vores mange dygtige frivillige. Uden dem ville vi ikke kunne give håb, omsorg og respekt til alle dem, der hver dag kommer til os, med forskellige behov.

“Vi er meget taknemlige for at modtage prisen. Frelsens Hær sætter pris på den anerkendelse, det er, ikke mindst for vores mange dygtige frivillige. Uden dem ville vi ikke kunne give håb, omsorg og respekt til alle dem, der hver dag kommer til os, med forskellige behov. Det er derfor dejligt, at denne pris netop sætter fokus på frivillighed. Det giver os inspiration til at ønske endnu flere velkommen til Frelsens Hær, og endnu en anledning til at takke vores frivillige og sige; vi værdsætter jeres store indsats!,” siger Jan Risan.

Det er særligt den frivillige indsats omkring julehjælpen, Kristeligt Dagblad har fremhævet i forbindelse med prisen.

“Kirken har en lang tradition for at tage sig af samfundets svageste. Derfor markerer Kristeligt Dagblad avisens 125-års jubilæum ved at hædre fem forskellige eksempler på, hvordan frivillige i kirkeligt baserede organisationer bidrager til at hjælpe mennesker, der har brug for en håndsrækning.

Uden det frivillige arbejde ville Danmark ikke kunne fungere, som landet gør i dag. Ikke mindst i kirkeligt regi udøves der en stor uegennyttig indsats, som igennem hele Kristeligt Dagblads historie har haft avisens bevågenhed,” skriver avisen om årets prismodtagere i denne artikel.

Sidste år modtog omkring 7000 familier økonomisk hjælp til jul, et arbejde 686 aktive frivillige hjælper til med.

Blandt dem Lissi Olsen, der i denne artikel fra Kristeligt Dagblad siger:

“Jeg havde en dejlig oplevelse, da vi uddelte julehjælp under coronajulen i 2020.  (…) Jeg stod som den sidste, de mødte, og gav dem en sidste gave. Eksempelvis en bog. Folk var simpelthen så taknemmelige for de ting, de havde fået. Det var en lang dag, og fysisk var jeg ret flad, da vi sluttede. Men psykisk var jeg helt høj. Den taknemmelighed er brændstof.”

Med prisen følger 25.000 kroner og en bronze-statuette af kunstneren Peter Brandes.

 

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.