Genanvendelige mundbind af genbrugsmaterialer

I takt med at krav og opfordringer til at bære mundbind stadig udvides, oplever Frelsens Hærs Redesign en stadigt stigende efterspørgsel efter håndsyede ansigtsmasker.

Mens de fleste så småt har vænnet sig til at bruge de beskyttende mundbind, kan det det for nogle være svært at vænne sig til, at de blot kasseres efter brug.

Som alternativ kreerer man i Redesigns systue på Frederiksberg flotte og farverige mundbind, der i stedet for at ryge direkte i skraldespanden, ryger i vaskemaskinen.

Mundbindene syes af forskellige genbrugsstoffer og beskytter således miljøet, samtidig med at de beskytter mod smitte og begrænser luftbårne partikler.

Tætvævet og vaskbart stof

De unikke mundbind syes af tre lags tætvævet stof og kan vaskes ved 60 grader eller dampes i ovn eller mikroovn i henhold til Sundhedsstyrelsen og WHO’s anvisninger.*

I stedet for at ryge direkte i skraldespanden, ryger de håndsyede mundbind i vaskemaskinen.

Som kunde kan man selv vælge det stof man ønsker som det synlige stykke på mundbindet – lige fra klassisk sort eller brunt til personlige designs, hvor der er ’spræl i farverne’.

For at sikre den bedst mulige effekt består stof-udvalget imidlertid kun af kvaliteter, der vurderes at være tilstrækkeligt tætvævet til formålet.

Herudover produceres mundbindet i to modeller, hvor prisen er 125 kroner for et og 300 kroner for tre.

Alle mundbind leveres i separat pose, så det er nemt at holde brugte adskilt fra ubrugte.

Værd at vente på

I øjeblikket er der på grund af efterspørgslen ventetid på levering. Men hvis man synes, et unikt stofmundbind er værd at vente på, er man velkommen i butikken på Gl. Kongevej, hvor man kan vælge stof og yndlingsfacon – og så afhente sit personlige mundbind få dage senere.

Der arbejdes også på at kunne tilbyde mundbind via Redesigns webshop samt fra de to øvrige Redesign-butikker, Holmbladsgade 10, Amager og Stjernegade 9, Helsingør, når det er muligt at følge med efterspørgslen.


Vejledninger om rengøring af stofmundbind (*)

Sundhedsstyrelsen 

Hvis du vælger at bære stofmundbind, så bør det som udgangspunkt bestå af tre lag tætvævet stof for eksempel bomuld, være forsynet med elastikker og kunne sidde tæt til dit ansigt, så det dækker både næse og mund. Det skal kunne vaskes flere gange ved mindst 60 grader, og det skal vaskes en gang dagligt eller hyppigere, hvis det bliver beskidt eller fugtigt. Derfor er det også vigtigt, at man har flere stofmundbind med sig og putter de brugte i en plasticpose, til de kan blive vasket. Hav flere at skifte med, også når du er på farten og læg det tørre nyvaskede mundbind i en lukket pose, når du skal medbringe dem for eksempel i tasken.

WHO

Har du en varmluftsovn eller mikrobølgeovn, så kan du faktisk også relativt let desinficere dit stofmundbind gennem en form for vanddamp,

1) Du kan lægge dit mundbind på en rist i en varmluftsovn på 65 grader i 20 minutter. Så koger man en liter vand og putter vandet ned i bunden af ovnen (i en gryde eller bradepande) eller

2) Man lægger mundbindet i en mikrobølgeovn på et gitter af en art. Så putter man en kop med 50 milliliter vand i mikrobølgeovnen, og så sætter man fuld varme på i tre minutter.

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.