Ældreomsorg

Det er heldigvis langt fra alle ældre, der er ensomme. Men et skud fællesskab gør alligevel godt for de fleste. Hos Frelsens Hær inviterer vi derfor ofte til hyggeligt samvær og god hjemmelavet mad.

Selvom klokken kun er ti, er folk begyndt at ankomme til Frelsens Hærs lokaler på Nørrebro i København. Nogle har været her siden morgenstunden, selvom fællesfrokosten for seniorerne først bliver sat på bordet klokken tolv. Maden er nemlig ikke det eneste, de ældre kommer for at få:

“Vi kommer altid i god tid, så vi kan nå at få snakket af inden maden,” fortæller Kamma Simonsen.

Socialt samværd er vigtigt for alle mennesker. Studier viser, at ensomme mennesker har langt flere sygedage og endda dør tidligere, end mennesker der har en omgangskreds.

I dag sidder en del ældre mennesker ofte alene, mens de yngre generationer, forståeligt nok, har travlt med deres eget. Derfor er disse arrangementer så vigtige for os, siger Lars Lydholm, Frelsens Hærs forvaltningschef.

Kristne værdier med plads til alle

Frelsens Hær driver også et plejecenter, kaldet Aftensol, i København. Her er 43 plejeboliger, hvoraf syv boliger ligger i en skærmet afdeling for demensramte.

Aftensols værdigrundlag hviler på et kristent menneske- og livssyn. Plejecentres personale arbejder målrettet på at imødekomme beboernes ønsker til en god hverdag. Det skaber gode rammer for et aktivt og indholdsrigt liv, der tager udgangspunkt i, hvad der har værdi for den enkelte beboer.

Aftensol er særlig kendt for at respektere og forstå mennesker med religiøst tilhørsforhold uanset, hvilken trosretning man tilhører.

Frelsens Hær Nørrebro

Cafe Midtpunkt

  • Åbent hus tirsdag formiddag med samtale, spil, avislæsning og fællesskab
  • Varm mad for 30 kr. pr. person
  • Kaffe og kage om eftermiddagen med forskellige indlæg, dagens positive tanke, sang og musik.

 

Vi håber, at du har lyst til at være en del af et hyggeligt samvær, og at du vil tage dit gode humør og dine venner med.

Der er ingen tilmeldingspligt, så kom bare indenfor.

Åbningstider

Tirsdag kl. 10:00-15:00

Plejecentret Aftensol

Plejecentret Aftensol ligger centralt på Nørrebro, tæt på den grønne Nørrebropark og det blomstrende bymiljø omkring Stefansgade.

På Aftensol bor der 43 beboere, fordelt på fem etager. Der er syv ét-værelses lejligheder og 36 to-værelses lejligheder, alle med eget tekøkken og badeværelse. På hver etage er der fælles dagligstue og spisestue. Plejecentret blev renoveret i 2001.

Hverdagen på Aftensol

I det daglige er der tilbud om gymnastik, sang, musik, forskellige former for spil, og der er jævnligt mulighed for at komme på udflugter. Ofte afholdes arrangementer med underholdning sammen med andre beboere i huset.

Der samarbejdes også med andre plejehjem om teateraftner, koncerter, foredrag og anden form for underholdning. Hver fredag kommer medlemmer af Frelsens Hær på besøg til sang, bøn og hygge.

Aftensol er særlig kendt for at respektere og forstå mennesker med religiøst tilhørsforhold uanset, hvilken trosretning man tilhører.

Ledes af Eva Algreen-Petersen

Åbningstider

Tirsdag kl. 10:00-15:00