Frelsens Hærs Julehjælp

Alle har ret til at kunne holde en rigtig jul. Men et stigende antal udsatte har ikke råd til at finansiere den dyre højtid. Derfor har Frelsens Hær uddelt julehjælp i over 100 år.

Andesteg, brunede kartofler, rødkål og brun sovs. Pakkekalender, mandelgave og pakker under juletræet. En traditionel dansk jul koster i omegnen af 5000 kroner, og det er for mange familier ikke et beløb, de kan hive ud af et stramt budget. Derfor uddeler Frelsens Hær hvert år julehjælp – oftest i form af gavekort til et supermarked.

Børn fra udsatte familier får, igennem julehjælpen, mulighed for at opleve en jul som deres kammerater, så også de kan tale med om de gode oplevelser, i skolen eller institutionen, når juleferien er slut. Det styrker selvværdet for børnene og skaber en følelse af at være en del af fællesskabet.

I 2022 fik vi ca. 15.801 ansøgninger, hvoraf mere end 11.200 familier fik tildelt julehjælpen. 

Frelsens Hærs Julehjælp er ikke kun en hjælp til jul.

Det er ikke kun i julen, at udsatte familier har det svært. Mange har mindre end 3000 kr. om måneden at leve for. Derfor kan det ofte ikke blive til både tilstrækkeligt med mad, nyt tøj, tandlægebesøg og medicin. Resultatet er, at man isolerer sig, ikke inviterer gæster, sjældent deltager i sociale arrangementer, og børnene kommer ikke til fritidsaktiviteter. 

Julehjælpen er derfor også en udstrakt hånd og mulighed for varige forbedringer for både børn og voksne, fordi det ofte er gennem den kontakt, der skabes gennem julehjælpen, at udsatte familier får mod på at deltage i andre sociale tilbud ved Frelsens Hær.

Frelsens Hærs Julehjælp 2022
Reportage fra juleuddelingen i København den 21. december 2022

Skru op for hjertevarmen og donér et beløb til Frelsens Hær. Så kan vi i fællesskab hjælpe flere til at få mad på bordet og varme i stuen juleaften!