Indsamling uden ‘julens lyd’ – og dog!

For første gang i over 100 år må Frelsens Hær ikke spille eller synge julen ind på landets gader og stræder. Som så meget andet, har corona-pandemien også sat en stopper for en stolt og hyggelig juletradition. Men helt snydt for ´julens lyd´ bliver man ikke.

Corona-restriktionerne har konsekvenser for Frelsens Hærs indsamling til Julehjælp i år. Større forsamlinger er som bekendt ikke tilladt. Derfor bliver de traditionelle musikgrupper på landets indkøbsstrøg meget begrænsede.

”Vi er så heldige, at synet og lyden af Frelsens Hærs musikgrupper, for mange er lig med ’julens lyd’. Det er ofte i mødet med folk på gaderne, at folk husker på vores indsamling og giver en donation. Det er vi meget taknemmelige for. Så jeg håber virkelig, at folk vil huske på vores indsamling i år – også selvom de ikke møder os i bybilledet på samme måde som tidligere år. Ellers risikerer vi at skulle sige nej til alt for mange ansøgere.”

Målet i år er at samle over otte millioner kroner ind til Julehjælp. Det giver Frelsens Hær mulighed for at uddele hjælp til ca. ottetusinde ansøgere. En familie på fire får hjælp for cirka 1.000 kroner til jul, typisk i form af et gavekort til et supermarked.

Helt snydes for julens toner skal I dog ikke

Kristeligt Dagblad har bedt fem musikere fra Frelsens Hær om at optage en video derhjemme, spillende deres parti af sangen “En stjerne skinner i natt”. Herefter er de fem videoer redigeret sammen til en en video.

Se videoen ved at trykke på billedet i artiklen her, eller se videoen og læs artiklen fra Kristeligt Dagblad.

Ønsker du at støtte vores indsamling til Julehjælp kan du besøge www.julebidrag.dk

Sende en sms til 1414 med teksten: JUL – så støtter du med 100 kr.

Eller sende et valgfrit beløb via MobilePay til 22656, og husk at notere dit CPRnummer i kommentarfeltet, hvis du ønsker et skattefradrag.

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.