Jul i skyggen af krigens hærgen

Sidste år ved denne tid, havde de 23 ukrainske familier, der bor på Frelsens Hærs lejr- og kursuscenter, Baggersmindelejren, næppe troet, at de i år skulle fejre jul langt borte fra deres hjemland.

Men den 24. december er det 10 måneder siden, Rusland indledte krigen mod Ukraine, hvilket blandt andet har ført til, at 40 børn og voksne har fundet hus og hjerterum på lejren i Dragør. Her forsøger Frelsens Hær sammen med Dragør Kommune at bistå dem med hjælp og støtte i det danske samfund.

Blandt de ildsjæle, der har engageret sig i dette, er Frelsens Hærs familiekonsulent i Nakskov, Conny Frederiksen og hendes mand, Benny, der både har påtaget sig en funktion som social vicevært på stedet og sørger for sociale aktiviteter.

I søndags indbød de således til adventshygge for både børn og voksne. Her blev der serveret kakao og æbleskiver, mens der blev klippeklistret og pyntet juletræ.

”Der kunne til sidst ikke hænge mere pynt på træet,” ler Conny, der fortæller, at der var 25 tilmeldte, men der endte med at være 34 deltagere.

Arrangementet blev rundet af med varm risengrød samt gaver i form af gavekort og Lego, hvilket blev gengældt med lige så varme kram fra modtagerne.

Allerede på lørdag venter der beboerne en ny oplevelse. Her indbyder Conny og Benny sammen med endnu en ildsjæl, Elsebeth Marseille fra Frelsens Hærs botilbud Hørhuset, til en udflugt med mulighed for at komme ud at ride, efterfulgt af æbleskiver og risengrød, tilbragt over bål.

Selvom julen i år må fejres som flygtninge i skyggen af krigens hærgen, er det skønt med sådanne lyspunkter. Nyd billederne og lad os alle være ildsjæle, der spreder juleglæde blandt mennesker i nød.

 

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.