Knap 8000 familier fik julehjælp – og positive oplevelser hos Frelsens Hær

Op mod 8.000 familier i Danmark har modtaget julehjælp fra Frelsens Hær i 2019. En hjælp, der ikke blot er en upersonlig ekspedition men en positiv og værdig oplevelse. I København fik uddelingen således både nisse- og ministerbesøg.

En uge før jul indbød Frelsens Hær til et festligt førjulsarrangement i lokalerne på Frederiksberg Allé. Godt 1500 familier deltog i begivenheden, hvor de første uddelinger af julehjælp i hovedstaden fandt sted. I alt fem gange fyldtes lokalet af familier, som dermed fik mulighed for at fejre jul med god mad og gaver.

 

Røde kinder og julelys i øjnene

Både børn og voksne sad tæt i lokalet, og mens temperaturen snart fik farvet kinderne røde på Pyrus og de øvrige medvirkende, stemte alle blandt andet med på sangen, ’Nu tændes tusind julelys.’

Ikke mindst de yngste deltagere fik derudover ekstra julelys i øjnene, da den populære ungnisse sammen med sin julekalenderkæreste Kandis sprang ind på scenen og leverede et festligt juleshow i både børne- og voksenhøjde.

 

Socialministeren uddelte julehjælp

For Frelsens Hær er uddelingen af julehjælp ikke blot en upersonlig ekspedition, men en event med julesang, underholdende indslag og fornøjelige overraskelser. Foruden løjerne indenfor stod politi og brandvæsen således traditionen tro klar udenfor med uddeling af brandhatte og et kig ind i de fascinerende køretøjer.

En særlig overraskelse ved juleuddelingen var således også et besøg af social- og indenrigsminister Astrid Krag, der sammen med de øvrige frivillige bistod med at uddele julehjælp. En meget positiv oplevelse, hvor ministeren også tog sig god tid til at tale med flere af ansøgerne.

I erkendelse af at antallet af at bunken af ansøgninger om julehjælp de seneste år har vokset sig rekordhøj, har Astrid Krag desuden sikret en permanent støtte fra regeringen til julehjælp i de næste fire år, hvilket fremover letter udfordringen lidt for blandt andet Frelsens Hær.

 

Uddeling af julehjælp i hele landet

Cirka 11.000 familier har i år søgt julehjælp hos Frelsens Hær, hvoraf det har været muligt at hjælpe op mod 8000 familier i hele landet.

For de familier, som geografisk har haft mulighed for det, er de på tilsvarende vis blevet indbudt til en festlig – og ikke mindst positiv og værdig – sammenkomst for både forældre og børn. Ikke nødvendigvis med nisse- eller ministerbesøg, men mange steder med hyggelige elementer som juleandagt, krybbespil, samt naturligvis sang og musik.

De fleste steder består julehjælpen af et gavekort, mens det nogle steder består i kolonialvarehjælp. Hertil kommer sponsorvarer som eksempelvis LEGO-legetøj, juletræer og billetter til superligafodboldkampe.

 

Bidragydere gør hjælpen mulig

At det er lykkedes at uddele julehjælp til tusindvis af familier, er på ingen måde givet på forhånd. Det er kun muligt ved hjælp af generøse bidragydere, der har valgt at bidrage til andres juleglæde. En indsats, man stadig kan nå at være en del af.

Selvom julen står for døren, er Frelsens Hærs juleindsamling således stadig i gang – via SMS med teksten JUL til 1414, hvor man donerer 100 kroner, og online på www.julebidrag.dk

På forhånd tak – og glædelig jul!

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.