Legoland: Familieoplevelser udover det sædvanlige

Af Levi Giversen

For fuld musik fik 2500 børn og voksne fra socialt sårbare familier i Sydjylland og på Fyn en fridag med festlige forlystelser i Legoland.

Solen skinnede om kap med brede smil, da 2500 børn og voksne i lørdags nød et sjældent lyspunkt i dagligdagen. Her indgik de i et skønt sammensat fællesskab med andre børnefamilier fra den sydlige halvdel af Jylland og Fyn, som sammen med Frelsens Hær tog på udflugt i Legoland.

Fælles for deltagerne er, at de til daglig kæmper med økonomiske og sociale udfordringer, hvorfor både entré, frokost og fornøjelser var afregnet på forhånd.

Som en ekstra ’surprise’ blev de mødt af swingende brasstoner fra Templet Musikkorps på pladsen foran den forjættede forlystelsespark. For såvel deltagerne som talrige andre gæster fik en omfangsrig kødannelse foran indgangen således spontan karakter af en herlig koncertoplevelse, der varede i knap halvanden time.

Musik gjorde ventetiden på at komme ind helt spændende.

På den anden side af indgangen til den midtjyske forlystelsespark fortsatte udflugten med fest og farver til blandt andet Piratkarrusellen, Polar X-plorer og Duploland samt de øvrge mere end 50 forlystelser i parken. Destinationer, hvor den positive respons fra mange glade forældre ligeledes stod i kø over muligheden for at kunne give sine børn en oplevelse ud over det sædvanlige.

Med ord som ’taknemlige’, ’heldige’ og ’henrykte’, opsummerede blandt andet Anna og Frank, Michelle og Patrick samt Tina fra Sønderjylland samstemmende deres oplevelse af at kunne dele en fællesoplevelse med deres børn.

Familien Christensen fra Sønderjylland var taknemmelige for turen.

En minderig event, børnene kan fortælle om i skolen, hvilket på ingen måde er en selvfølge, når økonomien er baseret på blandt andet SU, dagpenge og kontanthjælp.

Familien Lund i fuld gang med byggeriet i Duplo-world.

Efter Legoland venter senere på året tilsvarende udflugter for børnefamilier i resten af landet i Fårup Sommerland og BonBon-Land. I alt kommer omkring 8000 børn og voksne på udflugt og lejre med Frelsens Hær, med hjælp fra private donationer og Arbejdsmarkedets Feriefond.

Familien Broe nød dagen med alt betalt.

Udflugter og ferielejre udbydes til familier, der året forinden modtog julehjælp. Det vil sige, at de har en meget stram økonomi.

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.