Oplev smagen af jul og lyden af jul den 2. december på Hovedbanegården

Med smagen af jul og lyden af jul indleder Frelsens Hær også i år december måneds indsamling til julehjælpen. Det sker mandag den 2. december under overskriften ’Grød på banen’ på Københavns Hovedbanegård. Kom og spis med fra klokken 18.00 til 20.00 lige under uret.

Mens risengrøden serveres fra de store gryder og julemusikken flyder fra de store messinghorn, benytter Frelsens Hær anledningen til at slå et slag for det favnende fællesskab. Som netop måltidet og juletiden på en særlig måde giver anledning til.

Frelsens Hærs informationschef, Lars Lydholm peger på, at ligesom julen er måltidet et af de væsentligste samlende fællesskaber. Håbet er derfor, at folk vil sætte sig, spise sammen og indgå i et fællesskab omkring måltidet.

– Julehjælpen gør det muligt for fattige familier at holde en jul, der minder om den, som børnenes klassekammerater holder – så ingen skal føle sig uden for. Det er det, julen handler om, og det er det budskab om samhørighed og fællesskab, som vi gerne vil dele med alle, der kommer forbi Hovedbanegården den 2. december, fastslår han.

 

Ingen skal føle sig udenfor i julen

Med fællesspisningen vil Frelsens Hær også sætte fokus på det store fællesskab og behovet for julehjælp, hvor alt tegner til endnu et rekordstort antal ansøgere.

Mange familier spekulerer i denne tid over, hvordan de skal komme igennem julen, fordi de er ramt af ledighed, sygdom eller kæmper med andre udfordringer.

For disse familier er et varmt måltid mad en luksus, som de ikke har råd til i hverdagen. Julen er derfor ikke en fest, de ser frem til, men en højtid, som de frygter.

For Frelsens Hær er det afgørende, at ingen skal føle sig udenfor i julen, eller være afskåret fra at holde en god julefest med sine børn. Sammen med indbydelsen til at spise med, indbydes således også til at bidrage generøst til juleindsamlingen.

 

Støt julehjælpen

Mens julegrøden er gratis den 2. december, er formidlingen af julehjælp det langt fra. Det er derfor allerede nu muligt at støtte indsatsen økonomisk, hvilket kan blandt andet kan ske online ske via adressen: www.julebidrag.dk

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.