Opskrift: Luciabrød

Bag selv de dejlige luciabrød efter opskriften herunder.

Ingredienser:
50 g. gær. 100 g. sukker. 4 dl. Mælk. 1 spsk. Salt. 100 g. smør. 1 tsk. knust safran. 1 æg. Æg til pensling. 750 g. hvedemel. rosiner til pynt.

Fremgangsmåde:
Lun mælken i en gryde og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, salt, stødt safran og halvdelen af melet. Smelt smøret og hæld det i massen. Ælt herefter resten af melet i. Dejen skal være lidt løs i det.

Dæk skålen med film, og lad den hæve til dobbelt (cirka to timer).

Slå dejen ned, form den til små brød på bagepapir i s-form. Pensl med sammenpisket æg, og pynt med rosiner. Lad brødene hæve igen, 45-60 minutter.

Bag herefter brødene i ovnen ved 200 grader i 10 til 12 minutter.

Mens du nyder resultatet, kan du også selv være med til at sprede lys blandt udsatte og oversete med en donation til Frelsens Hærs julehjælp på www.julebidrag.dk

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.