NØRREBRO: Sarahs studiejob som frivillig juridisk rådgiver giver brugbar erfaring til CV’et

Sarah læser erhvervsjura og arbejder som frivillig rådgiver hos Frelsens Hær på Nørrebro. Her bruger hun sin uddannelse til at hjælpe folk med økonomiske og juridiske problemer.

”Jeg vi gerne yde noget ekstra for mennesker, som virkelig har brug for det. Min uddannelse er meget fokuseret på erhvervslivet. Det hele skal være virksomheder og penge, penge, penge. Derfor havde jeg brug for at komme ud og se nogle rigtige mennesker i øjnene – og gøre en forskel,” siger hun.

I Rådgivningen hjælper hun med gældsrådgivning og retshjælp.

”Man kan komme med stort og småt, vi hjælper med det hele. Gældsrådgivningen og retshjælpen er slået sammen, for ofte er tingene blandet sammen. Hvis du fx skylder penge hos kommunen, kan der også være mange juridiske aspekter i sagen, hvor det handler om at få det gjort på den rigtige måde. Vi hjælper med at lave et overblik og finde ud, hvad der er op og ned i det hele, og laver vi en plan for, hvordan det gælden kan blive afviklet,” forklarer hun.

Læs mere om den juridiske rådgivning her

Hvorfor skal man være frivillig?

”Det giver noget godt for sjælen. Man føler, at man gør en forskel. Det kan som studerende godt blive meget ensformigt. Måske tænker man, at der går alligevel fem år, inden jeg rigtig udretter noget.  Lige nu sidder jeg bare og skriver en eller anden opgave, som der i princippet ikke er nogen, der skal bruge til noget som helst, og som ikke gør nogen forskel i verden overhovedet. Så er det rart at komme ud og få lov til at tage ansvar og være med til at gøre en forskel.”

Læs mere om Frelsens Hær på Nørrebro og se, om de har et tilbud der kunne passe til dig.

Har du også lyst til at arbejde som frivillig?

Udfyld formularen og send den til os, så kontakter vi dig for nærmere aftale. 

Frivillig
Hvad er dit navn?
Hvad er dit navn?