Støt Ukraine

For et år siden invaderede Rusland Ukraine. I dagene efter igangsatte Frelsens Hær hjælpeaktiviteter både i Ukraine og ved grænserne. Det arbejde fortsætter vi, og vi har brug for din hjælp

Vi arbejder i døgndrift for at hjælpe.

Efter invasionen den 24. februar kom hjælpen hurtigt i gang, også fra Frelsens Hær i Danmark, hvor vi allerede i dagene efter invasionen igangsatte en indsamling til folk i Ukraine og til de mange hundredetusinde flygtninge, der forlod landet.

Frelsens Hær har ni lokale afdelinger i Ukraine, og her har de ansatte og frivillige arbejdet i døgndrift både i landet samt ved de store grænseovergange for at hjælpe de mange flygtninge på vej.

I Ukraine bruger vi bl.a. vores korps til at give husly og varm mad. Til dato har vi uddelt over 3.5 mio. måltider, og der har været mere end 10.000 overnatninger i vores lokaler.

Giv dit bidrag til Ukraine.
Hjælp nu og gør en stor forskel.

Støt Frelsens Hærs arbejde i Ukraine

Vælg beløb og udfyld formularen

Ukraines Børn

Krigen er gået hårdt ud over Ukraines børn. Med en lille gave eller en hjælpende hånd kan vi gøre en stor forskel for dem.

Her er Dasha på seks. Hun er flygtet fra Avdiyivka i Donetsk-regionen med sine forældre og storebror. Hun har i dag store mentale problemer efter at have levet med krig siden 2014, hvor Rusland annekterede Krim-halvøen. Dashas mor har ikke kunne finde et job i byen Noviy, hvor de nu bor. Derfor har de haft stort behov for den hjælp, de har fået fra Frelsens Hær. I dag kommer de ofte i Frelsens Hær, hvor de deltager i forskellige aktiviteter.

Vi er familien Serikov. Vi har fem børn. Vi bor på et hostel i byen Kharkiv. Der er konstante bombardementer, luftalarmer og en svær økonomisk situation, der gør prisen på mad, tøj og sko meget høj. Vores børn følger deres undervisning online, og de penge, vi får fra staten, går alle til at købe mad, så der er intet til skoleudstyr. Derfor er hjælpen fra Frelsens Hær en kæmpe velsignelse for os. Børnene er så glade for deres nye skoletasker og penalhuse.

Sofia er født og opvokset i byen Noviy i Kirovohrad-regionen, hvor hun går i skole. Hun er normalt en glad pige, men efter krigens begyndelse har hun haft det svært, da hendes far er soldat i hæren. Hun er meget bekymret for ham og tænker på ham hele tiden. Da hun fik udleveret sin nye skoletaske med penalhus, blev hun meget glad, og fik for en gangs skyld et smil på læberne.  

Der er brug for flere hænder og nyt håb.

I januar 2023 samledes folk fra Frelsens Hær til en konference i Prag for at gøre status på den hidtidige hjælpeindsats for Ukraine.

På billedet kan du se et kort over de mange projekter og aktiviteter, vi har sat i gang. Dette arbejde fortsætter vi.

Samtidig er det et mål, at vi får sat flere folk ind i arbejdet, så vi ikke slider alle dem op, der i nu et år utrætteligt har arbejdet for at give håb og liv til krigens mange ofre.

Hjælp os med at hjælpe.

Mit navn er Victoria. Jeg kom til Vinnytsia med mine forældre den 5. august 2022 efter vi måtte flygte fra kampene i vores hjem. Vi havde intet at sove på i den lejlighed vi kunne leje, så min mors veninde opfordrede os til at tage kontakt til Frelsens Hær. Søndagen efter fik vi udleveret madrasser, sengetøj, dyner og andre ting, vi manglede. Siden er vi kommet til gudstjeneste hver søndag, hvor jeg også deltager i børneklubbens aktiviteter. Vi er meget taknemmelige for den hjælp, vi har modtaget.

Mit navn er Karachevtsev. Jeg bor i udkanten af Kharkiv, er 87 år og lider af diabetes. Jeg er ved at miste mit syn og har svært ved at bevæge mig rundt. Vores område har været under konstante bombeangreb, så jeg har ikke kunne forlade mit hjem. Derfor var det en stor glæde, at Frelsens Hær kom hjem til mig med en pose mad. Nu skal jeg ikke bekymrer mig om mad de næste ti dage. Hjælpen fra Frelsens Hær giver os mulighed for at holde ud i disse meget svære tider. 

Mit navn er Alla, jeg kommer fra Kherson. Vores by er besat, og for at flygte måtte vi igennem 36 russiske checkpoints. Under turen kom vi under beskydning, men vi overlevede på mirakuløs vis. Mit barnebarn er indlagt på hospitalet i Lviv. Han kan ikke gå. Lige nu har vi brug for al den hjælp, vi kan få, for at kunne betale for indlæggelsen, husleje og mad. Frelsens Hær har hjulpet os med mad, hygiejneprodukter og en gave til vores barnebarn, som vi er meget, meget taknemmelige for.

Du kan hjælpe på 3 måder!

Hjælp Ukraine!

 Støt os nu og hjælp os med arbejdet i Ukraine. Alle beløb gør en forskel.

Tilføj CPR-nummer i kommentarfeltet for at få skattefradrag

Frelsens Hær, Frederiksberg Allé 9 , 1621 København V, Telefon +45 33 31 41 92