Uddeling af juleglæde i posevis

Med blot få dage til årets store højtid julehandles der i dag flittigt på gågaden i Horsens, hvor velassorterede butikker har travlt med at forvandle lange ønskelister til lækre julegaver.

Ikke så mange skridt derfra ligger Frelsens Hærs korpsafdeling som en del af byens gågademiljø. Her er ingen af dagens fremmødte med i forbrugsfesten op mod jul. Alligevel kan de i dag gå hjem med poser og pakker fyldt med juleglæde.

Rundt om i landet uddeler Frelsens Hær nemlig i disse dage julehjælp til familier og enlige, for hvem julebudgettet er ikkeeksisterende, når andre udgifter er betalt. I Horsens uddeles i dag julehjælp til 221 familier, hvilket er cirka 60 flere end sidste år. En håndsrækning, der blandt andet består af gavekort og poser med legetøj, julebag og juleguf.

Uddelingen af julehjælpen i det østjyske fjordby foregår ad tre omgange, hvor der også indbydes til et julearrangement med sang, musik og oplæsning af juleevangeliet.

Blandt dagens modtagere er Nana Due Rasmussen, der med en indtægt på kontanthjælp er taknemmelig for hjælpen til jul. Med tre forventningsfulde børn og et kontanthjælpsloft, der ikke flugter med prisudviklingen, er hun nu lettet over at kunne gå julen i møde med glæde.

”Min økonomi var i forvejen hårdt presset, og med de høje priser er det meget svært. Jeg har lige fået en ekstra elregning på 7000 kroner, som jeg ikke ved, hvad jeg skal stille på med. Det betyder nok, at jeg bliver nødt til at finde et andet sted at bo,” fortæller den 34-årige kvinde, for hvem sociale, psykiske og økonomiske udfordringer hidtil har kastet lange skygger over tilværelsen.

Heldigvis tegner perspektivet fremover noget lysere. Fra februar begynder hun nemlig på uddannelsen som pædagog, hvilket både er en personlig sejr, et opgør med kontanthjælpen og et målrettet skridt i retning af arbejdsmarkedet.

”Så jeg håber, jeg fremover selv kan tjene til mine julegaver,” smiler Nana, der beskriver både uddelingen af julehjælpen og sammenkomsten forinden som en ’meget rørende oplevelse’.

Foruden Horsens uddeles der i dag julehjælp i seks danske byer, og når ugen er omme, vil mere end 11.000 familier og enlige have modtaget julehjælp fra Frelsens Hær. Et rekordhøjt antal, der hænger direkte sammen med tidens voldsomme prisstigninger, der især rammer lavindkomstgrupper hårdt.

Hjælp Frelsens Hær med at hjælpe ved at give et bidrag på www.julebidrag.dk

Har du lyst og overskud til at hjælpe andre? Bliv en del af vores fantastiske team.